Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Aktivní střelba domácích opět nestačila, ACHA se vrací domů bohatší o další výhru

06.01.2017 | Petra Pilbauerová

Exhibiční utkání mezi týmem Univerzity Karlovy a výběrem americké ACHA neskončil pro domácí slibným výsledkem. Hosté byli se svými projektily ze začátku dost skromní, což podporovali o něco pomalejším pohybem. Domácí tak snadno otevřeli skóre necelou minutu po úvodním buly, ale vedoucí postavení si neudrželi na dlouho. Soupeř vytrvale prokazoval, jak šikovně umí kombinovat, což jej permanentně drželo ve vedení o jednu branku. Když už bylo utkání na spadnutí, domácí zkusili vsadit na divokou kartu se šesti hráči v poli. Ke své smůle ale pouze inkasovali do odkryté klece.

UK Praha – ACHA 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

5. 1. 2017, 18:00, Zimní stadion HC Hvězda Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 1. Kasala (Švaříček, Slánský), 32. Krátký (Rovný, Novák), 48. Krátký (Švaříček, Rovný).

Vyloučení: 15:12.

Střely na branku: 55:39.

Sestavy

UK Praha: Oliva (30. Skuhrovec) – Knobloch, Krátký, Bartoš, Baláž, Švaříček, Vacek, Herr – Klindera, Veselý, Hyršl, Valder, Novák, Svoboda, Slánský, Špičan, Hložek, Rovný, Kasala, Ottomanský.

ACHA: Gagnon (Erwin) – Yost, Kell, Kath, Zurick, Peterson, Digison, Huizenga, Gleason – Christofferson, Bell, Rothe, Hellebuyck, Duncan, Kohlhepp, Massa, Markopoulos, Roberts, Frazer, Braudis, LaCombe.

Reportáž ze zápasu

Na co se v některých zápasech musí čekat třetinu i víc, trvalo Lukášovi Kasalovi pouhých 23 vteřin. Úvodní buly vyhráli hosté, kteří kotouč nahodili za branku domácích. Tam o puk také přišli a tým Univerzity Karlovy mohl založit útok, na jehož konci Švaříček nahodil na bránu a Kasalovi stačila pouhá dorážka na to, aby v první minutě otevřel skóre zápasu – 1:0.

Po Huizengově průnikové přihrávce přes střední pásmo ale úsměvy na střídačce domácích zkysly. Vyrovnávací branku ACHA pak zařídil Chris Hellebuyck i navzdory tomu, že po pohybové stránce byli Američané ze začátku trochu zdřevěnělí – 1:1.

Domácí se pokoušeli zvrátit průběh zápasu zpět na svoji stranu, ale jejich další kombinace před Gagnonem působily až překombinovaně. Účelné zahušťování středního pásma a obranu vlastního brankoviště by jim ale nikdo neodepřel, hosté se ke střelám jen těžko prokousávali.

Situace se opět změnila v deváté minutě, kdy se opět prosadil Chris Hellebuyck, který Olivu překvapil projektilem ke vzdálenější tyči – 1:2.


Střely z hokejek domácích hráčů neustávaly, ale i přes to pro ně druhá třetina nezačala zrovna ideálně. Hyršl se pokoušel zakončovat z otočky a Gagnona značně znejistil Rovný. Jeho střelu chtěl gólman polapit do náruče, neposedný puk mu ale vyklouzl a nakonec úspěšný zákrok vypadal dost rozpačitě.

Krátce před uplynutím poloviny zápasu domácí inkasovali od Austina Rotheho, který pohotově zasunul puk mezi Olivův beton a boční tyčku – 1:3.

Po třiceti minutách zápasu domácí tým zareagoval vystřídáním brankářů a namísto Olivy se postavil ještě studený Skuhrovec. Mezitím na Gagnona opět dorážel Hyršl, jeho bekhendová střela ale nenašla vytoužený cíl. Více štěstí na holi měl až Ondřej Krátký, tomu se podařilo za Gagnonova záda ztečovat druhý gól domácího týmu – 2:3.


Rozhodující branku vstřelil ve čtyřiačtyřicáté minutě James Gleason, který využil osobního trestu domácího beka Herra a pomohl tak svému mančaftu ve skóre opět poodskočit – 2:4.

O malou chvíli později přišla odpověď. Tentokrát byli v oslabení naopak hosté, čehož znovu využil kapitán týmu Ondřej Krátký. Tomu se během přesilových her daří a tak se okamžitě uhnízdil v předbrankovém prostoru, kam zvýhodnění domácí ihned směřovali svůj tlak. Druhá Krátkého teč upravila skóre na pro domácí příhodnějších 3:4:

Do konce dramatického zápasu, který provázelo jedno vyloučení za druhým, zbývalo ještě dostatek času na to, aby padl i vyrovnávací gól. Bohužel pro domácí se tak nestalo, za což je v poslední minutě utkání potrestal náčelník ACHA Zach Massa. Domácí ještě zkoušeli hru bez brankáře, ta jim ale přinesla pouze gól do prázdné brány – 3:5.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS