Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Prověrka týmem UMB Banská Bystrica dopadla úspěšně. UK jí porazilo 4:1

23.02.2017 | Michaela Příhonská

Tým Banské Bystrici přicestoval již o den dříve, aby ulevil nohám po dlouhé cestě. Čeká je náročný zápasový program, ve kterém je čekají 3 zápasy ve třech dnech. Jako první se do cesty postavil tým Univerzity Karlovy, který získává na jistotě a začíná se rozjíždět před playoff. Svého slovenského soupeře dokázal porazit 4:1 a zaslouženě získalo 3 body.

UK Praha x UMB Banská Bystrica 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky : 6. Kukačka (Svoboda, Hyršl). 10. Hyršl (Krátký, Kasala) 33. Novák (Klindera, Herr) 45. Kukačka (Otomanský, Christl) – 5. Šeliga (Brnčal)

Vyloučení: 8: 9, navíc Kasanický 10min za nesportovní chování
Využití: 1:0
V oslabení: 1:0

UK Praha: Oliva (Vokatý) – Krátký, Knobloch, Baláž, Herr, Veber, Vacek – Kasala, Svoboda, Klindera, Kredenc, Otomanský, CHristl, Novák, Hyršl, Rovný

UMB Banská Bystrica: Korytár (Malatinec) – janečko, Ferletjak, Šeliga, Málus, Kamzík, Brnčal, Kandra, Mančák, Primus, Žáčik, tekel, Indrych, Nociar, Studený, Kovářik, Kasanický, Rajčan, Janák, Mendel, Koch

 Již v úvodních minutách byl golman hostí pod tlakem kdy na něj hráči UK vyslali několik střel. Druhá minuta utkání přinesla hráčům UK své ovoce. Kukačka, který zavezl puk do útočného pásma a vystřelil na Korytára dokázal s pomocí  Christla a Ottomanského prostrčit puk za jeho záda 1:0. V 5. minutě dokázal po chybě v rozehrávce odpovědět svojí střelou Šeliga a vyrovnal na 1:1. V 7. minutě došlo k vzájemnému faulu a rozhodčí poslal Christla a Mendala vychladnout na trestnou lavici. Kasanický po zakončené akci domácím Klinderou neudržel nervy na uzdě a za brankou střelce atakoval do oblasti hlavy a strhla se menší potyčka. V tuto chvíli sedělo na trestné lavici 7 hráčů. V průběhu 9. minuty oslabil svůj tým Rovný, ale i přes toto oslabení dokázal UK svým důrazem vybojovat puk v útočné třetině a po střele Krátkého od modré dorazil Hyršl puk za záda Korytára. V 17. minutě Málus vyhrál souboj v rohu kluziště a našel osamoceného Kamzíka před Olivou, ale ten vystrčil svůj beton a dokázal pokrýt jeho střelu. Hráči UK dokázali kontrolovat hru a vytvářeli si dobré šance, kterým chyběla pouze přesnost v zakončení.

Do druhé třetiny naskočili s jasnými úkoly od trenéra Krégla, pokusit se rozhodnout o výsledku utkání v této třtině. Hráčům UK se dařilo aktivním napadáním přerušovat útočné snažení soupeřů již ve středním pásmu. Po špatné rozehrávce domácích, získal puk Mendel a pohotově prověřil Olivu, který vyrazil puk pouze před sebe na hokejku hostí, ale i dorážkou z bezprostřední blízkosti si poradil. Domácí útočníci Novák s Hyršlem ukázkově předváděli vysoké napadání rozehrávky UMB, odměnou jim za jejich snažení bylo získání puku a Novák byl pouze za cenu Janečkova  faulu zastaven při samostatném úniku a rozhodčí udělil 2 minuty. V početní výhodě se však domácí tým neprosadil, naopak hosté mohli zaútočit z rychlého protiútoku, nicméně přihrávkám do úniků chyběla přesnost a tak nedošlo k významnému ohrožení branky ani jednoho z mužstev. Nedlouho po ukončené přesilovce se hostující hráč Kasanický dopustil nedovoleného zákroku na jednoho ze střídajících hráčů a neodpustil si pár slov směrem k rozhodčímu a osobní trest na sebe nenechal dlouho čekat. Svou nedisciplinovaností oslabil znovu své mužstvo a na trestné lavici musel odpikat i desetiminutový trest. Ani v této přesilovce se nepodařilo hráčům UK ohrozit brankáře Korytára. Ve 33. minutě po jednom z nepodařených rychlých protiútoků týmu UMB se do přečíslení dostalo trio elitních útočníků domácích Rovný, Klindera a Novák, který osamocený zakončoval pohlednou akci a vylepšil vedení týmu na rozdíl dvou branek. Po zbytek 2. třetiny se obě mužstva prezentovala vysokým nasazením a rychlými protiútoky, kterým však scházela přesnost a především zakončení v podobě střely.

Ve 3. třetině diktoval hru tým UK a ve 45. minutě se jim podařilo poprvé v utkání zužitkovat přesilovou hru po rychlém přenesení hry mezi obránci a pohotové střele Kukačky, který vymetl horní kout Korytárovi branky. Průběh utkání byl nadále plně pod kontrolou týmu z pražské univerzity. Od 54. minuty hrál tým UMB 4 minuty přesilovou hru a snažili se vyvinout tlak na branku domácích. Nicméně, snížit se jim nepodařilo a utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím Univerzity Karlovy, která získala velice důležité body proti doposud nejsilnějšímu soupeři.

Hodnocení utkání
Lukáš Kukačka: „Celkově jsem rád za to, co jsme s klukama předvedli, a že jsem týmu mohl pomoci dvěma góly. Do zápasu jsme proti Banské Bystrici nastupovali v pozici outsidera, soupeř měl totiž před zápasem na kontě pouze jednu prohru. Zápas se ale od začátku vyvíjel slibně. Podařilo se nám dát rychlou branku, soupeř sice vzápětí vyrovnal, ale my jsme se tím nenechali rozhodit a dál hráli svoji hru a dotáhli jsme zápas do vítězného konce.“

Martin Slánský: „V kabině nám trenér řekl co chce, abychom hráli a kluci se to snažili plnit po celý zápas. Na dnešní utkání jsem bohužel příčinou zranění mohl koukat pouze ze střídačky, ale samotné utkání jsem prožíval stejně, jako bych sám hrál. Projev celého týmu mi připomínal opět to staré dobré UKáčko, které všichni známe z mistrovských sezón, které zdobila obětavost, bojovnost a hlavně týmový duch. Chtěl bych vyzdvihnout především výborný výkon brankáře Olivky, který měl sice méně zásahů, o to náročnější pro něj musel každý z nich být.“

 Autor fotQuido van Gout

 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS