Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Trenér UK Tobiáš Slavíček hodnotí dosavadní průběh soutěže

28.03.2017 | Michaela Příhonská

Na slovíčko jsme si sedli s trenérem týmu UK Tobiášem Slavíčkem, který coby hráč získal dva tituly Sekeráš Trophy a nyní se o to samé pokusí v nové roli trenéra. Působení v týmu UK v rámci EUHL mu pomohlo získat angažmá ve 2.lize v týmu HC Řisuty. V této sezóně se vrátil v nové roli a zatím se mu v této pozici daří. Uvidíme, jestli se mu povede jej dovést až k vysněnému čtvrtému titulu v řadě.

Jak by jsi stručně zhodnotil působení týmu UK Praha v základní části tohoto ročníku EUHL?

Základní část hodnotím pozitivně. Skončili jsme na prvním místě, což byl náš dílčí cíl a jsme rádi, že se nám ho podařilo splnit. V letošní sezóně nám chyběli výrazní střelci jakými byli Mikuláš Bícha nebo Petr Hučko, museli jsme proto najít nové tahouny naší ofenzívi. Naštěstí se produktivita rozložila na celé mužstvo, což je na jednu stranu dobře, ale v některých zápasech nám chyběl hráč, který by vzal odpovědnost na sebe a rozhodl. To nás stálo v sezónně několik bodů. Co se týče golmanů, opět jsme se mohli spolehnout na Olivku, který potvrdil dobré výkony z loňské sezóny a někdy přiváděl útočníky soupeře k zoufalství. Ostatní brankáři, kteří za Olivku zaskočili podali také velmi kvalitní výkony, jako například Zbyněk Karda, nováček v našem týmu, jenž odchytal parádně druhé čtvrtfinálové utkání proti Kings. a také Kuba Skuhrovec, který skvělým výkonem podržel tým v derby s Technikou a blýskl se v zápase s výběrem ACHA.

Tým má za sebou čtvrtfinálovou sérii, popiš nám jak se vyvíjela a co rozhodlo o postupu?

Čtvrtfinálová série proti našemu loňskému finálovému soupeři bylo těžkou zkouškou. V prvním utkání jsme opět, stejně jako na konci základní části bojovali s koncovkou a nedařilo se nám proměňovat vypracované šance a zápas se rozhodoval až na samostatné nájezdy, ve kterých jde mimo šikovnost trochu i o štěstí a toho jsme měli víc a díky Matúšovým nájezdům jsme vezli z Bratislavy velmi cenný první bod. Byl trochu jiný, jelikož jsme inkasovali už v první minutě. Ve druhé třetině se nám i díky využitým přesilovkám podařilo otočit skóre v náš prospěch a bez problému dokráčet k postupu do semifinále. Myslím si, že rozhodla větší vůle po vítězství a týmový duch, který se během celé sezóny vytvářel a vypadá to, že tým je na play-off dobře připravený.

Jak se tým připravoval na semifinále a co od této série očákáváš?

Na semifinále s polskou Krynicí se připravujeme stejně jako na každý jiný zápas. Očekáváme těžké zápasy, jelikož se soupeř prezentuje podobnou hrou jako náš tým. V základní časti jsme se poučili z prvního zápasu a ve druhém už polského soupeře udolali. Z tohoto zápasu bychom si chtěli vzít jen pozitiva a zopakovat podobný výkon v celé sérii. Celý tým věří, že sérii zvládneme a budeme opět bojovat o Sekeráš Trophy.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS