Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

První dvě finálové utkání zvládl lépe tým UK Praha a vede finálovou sérii 2:0

09.04.2017 | Michaela Příhonská

Ve finále Evropské Univerzitní Hokejové Ligy se střetla mužstva, která skončila na prvních dvou místech v tabulce po základní části. Tedy týmy UK Praha a UMB z Banské Bystrice. Poprvé se finálová série hraje na tři vítězná utkání. První dvě utkání se odehrála na domácím ledě UK prvního týmu po základní části. Obě utkání byla velmi vyrovnaná obě utkání skončili jednobrankovým rozdílem ve prospěch domácích hráčů UK Praha v poměru 2:1 PP a 4:3. Finálová série se stěhuje za stavu 2:0 do Banské Bystrice, kde se bude snažit soupeř o prodloužení série na maximální počet zápasů.

1. finálový zápas

UK Praha – UMB Banská Bystrica 2:1 po prodl. (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)

Góly a asistence: 28. Slánský (Vacek), 77. Krudenc (Hučko, Novák) – 39. Indrych (Kasanický, Kamzík)

Vyloučení: 5:8, přesilové hry: 1:1 , oslabení: 0:0, počet střel: 39:24 

UK Praha: Karda (Skuhrovec) – Krátký, Knobloch, Vacek, Herr, Bartoš, Pastier, Baláž – Kasala, Slánský, Klindera, Hučko, Krudenc, Veselý, Gremlica, Rovný, Kukačka, Christl, Svoboda, Novák

 UMB Banská Bystrica: Korytár (Malatinec) – Koch, Michalčík, Kasanický, Kandra, Janečko, Kováčik – Mendel, Mančák, Ferletjak, Šeliga, Kamzík, Brnčál, Drmaj, Primus, Majling, Žáčik, Indrych, Nociar, Rajčan, Janák.

Již od první minuty bylo jasné, že se bude hrát rychlý, tvrdý a chytrý hokej. Hráči UMB měli lepší vstup do utkání, ale nedokázali své snažení dotáhnout do golového zakončení. Tým UK vybojoval tři po sobě jdoucí přesilové hry. Ve 12. minutě dokázal Hučko vybojovat puk po své střele a přiklepl puk Krudencovi, který měl odkrytou celou branku, tomu však obětavě skočil dostřely do střely hráč UMB a dokázal ji vyrazit mimo. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a k vidění byli velmi zajímavé projektily od modré čáry, ale branku nepřinesli.

Ve druhé třetině UK zvýšili své snažení a získávali se více do tlaku. Ve 27. minutě vystřelil Vacek na Korytára, který měl zakrytý výhled a střelu pouze vyrazil před sebe. Slánský dokázal získat odražený puk a dorazil do prázdné branky 1:0. Po faulu domácího obránce Bartoše dostali hráči UMB možnost odehrát přesilovou hru, kterou mají velmi dobře nacvičenou jak jsme již zjistili z předchozích utkání. Následně se hra přelévala z jednoho útočného pásma do druhého a gólmani čarovali ve svých brankách skvělými zákroky. Ve 37. minutě získali výhodu přesilové hry UMB a dokázali ji proměnit. Po střele Kasanického dorážel odražený puk od Kardy do prázdné branky Indrych 1:1.

Třetí třetina nabídla bojovný hokej. Více ze hry mělo domácí UK díky 4 vyloučením hostujících hráčů. Žádnou z přesilovek se jim však nepodařilo proměnit a ani tým UMB nedokázal potrestat nedisciplinovanost domácího Krudence a dokázali na Kardu za celou třetinu vyslat pouhé 3 střely. Utkání muselo tedy rozhodnout prodloužení, které se v celé finálové sérii hraje 3 na 3 v poli v 20ti minutových periodách až do rozhodnutí. Pro tým UK bylo prodloužení zatím v play off novinkou, za to hostující tým si v prodloužení zajistil postup do finále EUHL a měl tedy větší zkušenosti s hrou ve třech. Oba týmy začali prodloužení zodpovědně a nepouštěli soupeře do vyložených šancí. První šanci si dokázal vytvořit tým UMB a po rychlém přečíslení se rozezvučela tyč. Puk však od ní směřoval mimo a obráncům UK se podařilo puk odpálit do bezpečí. V 67. minutě se do sebe pustili Denis Nociar a Lukáš Kukačka a oba se poroučeli uklidnit na trestnou lavici za hrubost. Poté předvedl pěkný průnik po pravé straně domácí Rovný, ale nepodařilo se mu zakončit kličku do bekhendu a ukončit tento zápas. O minutu později se provinil hostující Nociar, když nešikovně vyhodil kotouč přes ochranné plexisklo. Domácí tým nasadil na přesilovku to nejlepší co má k dispozici a v 17.minutě prodloužení rozhodl utkání Krudenc střelou z první po perfektní přihrávce přes dva bránící hráče od Petra Hučka. Ukáčko se dostává do vedení 1:0 ve finálové sérii.

Hodnocení trenéra Slavíčka

„Zápas byl velmi náročný nejen kvůli jeho délce, ale i nasazením obou mužstev. Začali jsme vlažně, soupeř dokázal vybojovat hodně osobních soubojů a byl si jist svou silou. Postupem času získali kluci více jistoty a vybojovali několik přesilovek, které nedokázali zúročit. Do druhé třetiny jsme nastupovali s jasnou taktikou, kterou jsme dokázali využít v přesilové hře. Bohužel pro nás dokázal soupeř srovnat. Třetí třetinu podržel tým UMB Korytár, který chytal výborně a držel svůj tým. Prodloužení bylo velmi náročné na obě strany. V 16 minutě prodloužení však udělali hráči UMB chybu a darovali nám přesilovou hru, kterou jsme dokázali proměnit a získat důležité vítězství.“

2. Finálové utkání

UK Praha – UMB Banská Bystrica 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Góly a asistence: 2. Krudenc (Herr, Bartoš), 8. Herr (Novák, Klindera), 30. Pastier (Valder, Hučko), 43. Slánský (Krátký, Novák) – 10. Kandra (Michalčík), 23. Kamzík (Majling, Kandra), 56. Kamzík (Kandra)

Vyloučení: 5:5, přesilové hry: 2:2 , oslabení: 0:0, počet střel: 31:21

UK Praha: Karda (Oliva) – Krátký, Knobloch, Vacek, Herr, Bartoš, Pastier, Baláž – Kasala, Slánský, Klindera, Hučko, Krudenc, Veselý, Gremlica, Rovný, Kukačka, Christl, Svoboda, Novák, Valder

UMB Bánská Bystrica: Korytár (Malatinec) – Koch, Michalčík, Kasanický, Kandra, Janečko, Kováčik – Mendel, Mančák, Ferletjak, Šeliga, Kamzík, Brnčál, Drmaj, Primus, Majling, Žáčik, Indrych, Nociar, Rajčan, Janák, Málus.

Do druhého finálového utkání se podařilo domácímu týmu UK vstoupit podle představ. Už v první minutě se prosadil Krudenc po přihrávkách Herra a Bartoše. Univerzita Karlova pokračovala ve vysokém tempu a odměnou jim byla přesilová hra po vyloučení hráče UMB Žáčika za hákování, kterou dokázal využít Karel Herr, který v 8. minutě propálil Korytára v hostující brance a zvýšil na 2:0. O minutu později dostali výhodu v podobě přesilové hry i hosté z Bánské Bystrice a také ji dokázali využít. Střelu Michalčíka od modré těsně před Kardou tečoval Kandra a snížil na 2:1. Do konce třetiny měli domácí ještě 2 přesilové hry, ale tým UMB držel skvělý Vladimír Korytár. Do šaten šli hráči s jednobrankovým náskokem.

Do druhé třetiny vstoupil lépe tým UMB. Ve 22. minutě se provinil proti pravidlům domácí Krudenc. Přesilovou hru dokázal hostující tým využít po krásné souhře využít Matuš Kamzík a srovnal stav utkání na 2:2. Hostující tým pokračoval i nadále v tlaku, ale jejich vypracovaným šancím chyběla přesnost. Postupně se do tempa dostal i tým UK a po zbytek třetiny diktoval tempo hry. Ve 30. minutě dokázal využít tlaku domácí Pastier a dostal svůj tým znovu do vedení 3:2. Ve 36. minutě hrál nebezpečně vysokou holí domácí Kasala, nicméně v této přesilovce hostí si více zachytal Korytár, který musel krýt samostatný nájezd Waltera Christla. Tváří v tvář Bystrickému gólmanovi Christl neuspěl a Korytár svůj tým opět podržel. Konec třetiny se nesl ve znamení dobívání domácí branky hráči UMB. Avšak marně a tak šli do šaten hráči UK Praha opět s jednogólovým vedením.

Začátek třetí třetiny byl ve znamení velkého tlaku domácího týmu a ten se jim povedlo využít, když vyčerpaní hráči UMB střídali ve špatnou chvíli a přečíslení zakončil Martin Slánský po přihrávce Ondřeje Krátkého a zvýšil na rozdíl dvou branek. Zbytek třetiny se hostující tým UMB vybičoval k velikému tlaku o čemž svědčí i počet střel, když v této třetině vystřelili vícekrát, než v prvních dvou třetinách dohromady. Na skvělého brankáře domácích Kardu, který držel svůj tým vyzrál až v 56. minutě v přesilové hře Kamzík perfektní střelou z první od modré čáry. Hostující tým z Banské Bystrice se už nedokázal prosadit ani přes veliký tlak v poslední minutě a utkání skončilo vítězstvím Univerzity Karlovy v poměru 4:3 a ujalo se vedení ve finálové sérii 2:0.

Foto Aneta Procházková

 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS