Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sport a vzdělání jdou ruku v ruce. Budování duální kariéry, aneb čas na změnu.

25.05.2018 | Josef Vošahlík, Michaela Příhonská

Ve dnech 17.-18. května se v bratislavském hotelu Tatra konala pod záštitou European University Hockey Asociation konference se zaměřením na studující sportovce pod názvem „Budování duální kariéry studujících sportovců v Evropě“. Účastníky konference byli mimo zástupců třinácti mužstev EUHL a také zástupci univerzitního sportu ze severských zemí, Švédska, Estonska a Lotyšska. Celou konferenci zahájilo jednání zástupců severské divize s EUHA.

Následovala přednáška Borise Jankovského na téma „Rozšíření aktivity v rámci marketingu a sociálních médií“. Nejvíce skloňované téma bylo posílení značky EUHL jako brandu, který by měl reprezentovat univerzitní hokej skrz celou Evropu. Boris Jankovský nastínil cestu, kterou se bude v následujícím období ubírat prezentace celé soutěže. Pevně věříme, že bude všeobecné povědomí o Evropské Univerzitní Hokejové Lize stoupat nejen na Slovensku, ale i v České republice.

Dalším tématem byli Rozhodčí a Disciplinární komise. Ve své prezentaci člen disciplinární komise Ľuboš Jakubec představil kroky, které povedou k usnadnění delegaci rozhodčích na utkání a zajištění zásobu rozhodčích kompetentních k pískání soutěže s úrovní současné EUHL. Disciplinární komisi zastupoval na konferenci také Ján Kršiak, který se věnoval rozhodování komise v uplynulé sezóně. Rozebral některé situace řešené komisí a vysvětlil všem zúčastněným její postupování v rámci šetření podnětu.

Ve večerních hodinách při slavnostní večeři zahájil Jaroslav Straka (president EUHA) společně s Martinem Begou (Paneuropa Kings) vyhlašování nejlepších hráčů a funkcionářů uplynulé sezóny. Nejlepším brankářem se stal Aleš Příhoda (Engineers Prague), obranná dvojice Jakub Březák (UK Praha), Pavol Tarabík (Paneuropa Kings), útočníci Adam Haščiš (Gladiators Trenčín), Martin Kalináč (Diplomats Pressburg), který se také stal nejužitečnějším hráčem sezóny a Jakub Faschingbauer (Akademics Pilsen), který získal cenu za nejproduktivnějšího hráče. Nejlepším trenérem byl vyhlášen Lukáš Opáth (UMB Banská Bystrica), trenér vítězného týmu ročníku 2017/2018. Lukáš Opáth společně s Milanem Kyselem a Markem Janíkem přebrali symbolicky malý pohár vítěze.

Mezi oceněné patřila také trojice Šimon Vincze (Diplomats Pressburg), Michaela Příhonská (UK Praha) a Peter Bustin (HC Masaryk University) za přínos a rozvoj Evropské univerzitní hokejové ligy. Osobou, která dokázala vytvořit pro svůj univerzitní tým nejlepší podmínky se stal Ludovic Hucík (Diplomats Pressburg). Ocenění nejlepší fotograf získal Peter Brichta, Marian Trizuliak, Martin, Ďorga, Aneta Procházková, Jozef Kaffka, Martin Chudy a Martin Čalfa Horňan.

Čestným hostem večera byl také Petr Hučko (UK Praha), legenda Evropské univerzitní hokejové ligy v počtu získaných ocenění, a především jeho hráčských kvalit. Petr přebral bronzové medaile od Presidenta Jaroslava Straky, které v letošním roce vybojoval tým UK Praha. A slíbil, že příští rok si titul a pohár Evropského vítěze přivezeme zpět do Prahy.

Druhý den konference byl věnován nadcházející sezóně. Vedení EUHA představilo nové kluby vstupující do EUHL. Jmenovitě, univerzitní týmy z Ostravy a Českých Budějovic. Po představení byla mužstva rozlosována do skupin a byl stanoven hrací plán pro sezónu 2018/2019. Díky neustálému nárůstu počtu mužstev nastupujících do každé sezóny, bylo klíčové zvolit klíč pro základní část, který uspokojí všechny účastníky příštího ročníku EUHL.

Každoroční konference EUHA je událostí, na které si mohou manažeři navzájem předávat zkušenosti s vedením svých týmu, získat zpětnou vazbu a inspirovat se od svých kolegů. Je to jediný čas v sezóně, kdy jsou všechna mužstva na stejné lodi a užívají si společné zážitky, než se opět rozběhne nová sezóna a boje o to jediné, Sekeráš Trophy.

Autor: Josef Vošahlík, Michaela Příhonská

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS