Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Utkání pod širým nebem hladce vyhrál tým UK Praha

03.12.2018 | Michaela Příhonská

Utkání proti Black Dogs se neslo v americkém stylu Winter Classic. Týmy UK Praha a Black Dogs Budweis se setkaly pod krásnou kulisou zámku Hluboká nad Vltavou na otevřeném zimním Kuky stadionu, kde nezapomenutelnou hokejovou atmosféru kazil pouze déšť. Jenalo se o první setkání s týmem Black Dogs v Evropské univerzitní hokejové lize. V minulém roce se týmy setkaly pouze v rámci Akademického mistrovství, avšak týmy byly složené převážně z hráčů druhé ligy, což EUHL nepovoluje.

UK Praha × Black Dogs Budweis 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky 5. Matějček (Veselý, Čmejla), 22. Matějček (Veselý) 37. Matějček (Veselý, Čmejla) 39. Kukačka (Bečka, Krudenc) 47. Pulkrab (Hyršl)

Vyloučení 6:6, navíc 20 Kadlec do konce utkání
Využití: 0:0

UK Praha – Pírs (Hamalčík) – Švaříček, Knobloch, Slavíček, Frič, Klinger, Steklík – Pulkrab, Veselý, Bečka, Špičan, Hyršl, Čmejla, Kukačka, Krudenc, Matejček
Black dogs Budweis – Lekes (Terber) – Grauer, Benda, Hruša, Safar, Kadlec – Jiřinec, Safar, Rolinek, Holub, Křenek, Weber, Bahula, Fiala, Dvořák, Děděk, Tejko

V prvních minutách utkání se snažil vytvořit tým Black Dogs tlak na hráče UK. To se jim dařilo a poměrně snadno se dostávali k Pírsovi, který strážil červenou branku. V 5. minutě po kombinaci Veselý, Čmejla, Matějček poslední jmenovaný získal odražený puk od zadního mantinelu a dokázal zasunout puk na rozhozeného domácího gólmana 1:0. Klingerova dělovka od modré byla zblokována stojícím hráčem, puk se však dobře odrazil před Hyršla ten pálil nad. Grauer po vybruslení zpoza rohu překvapil Pírse svojí pohotovou střelou, Pírs dokázal své rameno přitisknout k tyčce a neudělal radost domácímu týmu. V 10. minutě se provinil menším faulem vysokou holí Špičan a šel si odpočinout na dvě minuty na trestnou lavici. Domácí tým přesilovou hru nevyužil a stav zůstává po 12 minutách neměnný. Švaříček dokázal při přechodu do útočného pásma pokrýt a přihrál rozjetému Krudencovi, který svojí kličkou nevyzrál na připraveného Lekese. V 16. minutě se provinil také domácí tým konktrétně Kříž za hrubost. Ani tým v červených dresech nevyužil svoji přesilovku a první třetina končí za stavu 1:0 pro pražský celek.

Dvě minuty po začátku druhé třetiny dostal k odraženému puku Matějček po střele Veselého a zvyšuje na 2:0. Ve 25. minutě si šel odsedět dvě minuty za podražení prozatím jediný střelec Matějček. Hráčům v červených dresech se dařilo napadat rozehrávku Black Dogs a šetřili cenné vteřiny z Matějčkova trestu. Kadlec po faulu dostal trest 5 plus do konce utkání za úder do oblasti hlavy. Čmejla se těžko zvedal z ledu, ale nebylo potřeba dalšího ošetření a mohl pokračovat ve hře. 5minutovou přesilovou hru hráči UK Prahy nevyužili a i přes dostatek šancí se skóre neměnilo. V čase 36:38 přihrál Veselý křižnou přihrávku najíždějícímu Matějčkovi, ten si puk zpracoval, a pohotovou střelou těsně nad beton prostřelil domácího gólmana 3:0. Matějček si touto střelou zajistil první hattrick v této sezóně. Přesně o dvě minuty později pálil do zcela odkryté branky Kukačka a zvýšil na 4:0.

V úvodu třetí třetiny se provinil Safar vysokou holí a šel si odsedět dvouminutový trest. Přesilovou hru i přes snahu hráči týmu UK nevyužili. Ve 47. minutě se však dostali do úniku Hyršl a Krudenc. Hyršl si na sebe dokázal natáhnout gólmana, ten nečekal zpětnou přihrávku na Pulkraba dojíždějícího z druhé vlny 5:0. Mezi Fialou a Knoblochem došlo v polovině třetí třetiny k výměně názorů v rohu hřiště. Rozhodčí vše raději uklidnil a poslal oba dva hráče vychladnout na trestnou lavici. Hráč domácího týmu po chybě Krudence jel sám na Pírse, ten přečetl úmysl střílejícího hráče a dokázal se přesunout a pokrýt střelu. V 57. minutě Švaříček vyzbrojen svou výškou a kily poslal k zemi nechtěným zákrokem na zem domácího hráče a vysloužil si 10minutový osobní trest. Toto vyloučení nemělo vliv na konečný stav utkání a tým UK Praha si odvezl z Hlubové nad Vltavou tři body do tabulky.

 

 

 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS