Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

UK Praha porazilo v dramatickém utkání Akademiky Plzeň 6:4

05.02.2019 | JV Foto: Aneta Procházková

Na zimním stadionu ve Slaném se odehrál souboj tradičních rivalů. V utkáních mezi UK Praha a Akademiky Plzeň není nouze o vysoký počet branek a drama od začátku až do konce. Tento popis splňovalo i poslední utkání ve kterém tahal plzeňský tým za kratší konec, ale vždy se mu podařilo snížit na rozdíl jedné branky a utkání zdramatizovat. Po závěrečné siréně se nakonec radovali hráčů UK Praha a prodloužili svou sérii vítězství proti Akademikům na 9 utkání.

Utkání začalo nevídanou gólovou smrští domácího mužstva, které již po 53. sekundách utkání vedlo 2:0 po brankách Matějčka a Svobody. Akademici, opaření špatným vstupem do utkání se nebyli schopni dostat do zápasu a byli pod neustálým tlakem, který vyústil třetí brankou UKáčka v 7.minutě. Po rychlém protiútoku se prosadil střelou k bližší tyči Jakub Kaleta 3:0. Plzeňští poprvé zahrozili až v 9. minutě, když se na brankáře Hamalčíka řítil ze strany Jan Baxa. Brankář karlovky si však střelu na bližší tyč pohlídal. Poté byla hra až do konce první třetiny vyrovnaná, ale ani jeden z týmu branku nepřidal.

Do druhého dějství vstoupili plzeňští hokejisté s odhodláním, udělat něco s výsledkem. Tempo bylo mnohem rychlejší než v první třetině. Akademici si zvýšenou aktivitou dokázali vypracovávat brankové příležitosti, ale i Univerzita Karlova neustále hrozila. Šance se střídali na obou stranách. První velkou příležitost měl Kaleta z týmu UK, který dorážel Špicanovu střelu. Jakub Frček se však stihl včas přesunout a udržet stav utkání 3:0. Ve 31. minutě se z první branky v utkání radovali hostující hráči. Po chybě při vyhození z obranného pásma se do přečíslení dostali plzeňští a Matyáš Kubík prostřelil střelou bez přípravy Hamalčíka v brance UK 3:1. O 5 minut později se plzeňským podařilo, opět po nedůrazu při vyhození z obranné poloviny domácího mužstva, zakončit rychlý protiútok střelou z bezprostřední blízkosti a snížit tak na rozdíl jediné branky 3:2. O náboj v utkání bylo postaráno. Do šaten šlo Ukáčko s jednobrankovým náskokem a o výsledku utkání nebylo zdaleka rozhodnuto.

Do třetí části vstupovali Akademici s výhodou jednoho muže v poli. Měli tak šanci brzy srovnat stav utkání. Přesilovku se jim využít nepodařilo, a tak přišel po jejím skončení trest v podobě inkasovaného gólu. Rychlý průnik Špicana hosté dokázali zastavit. K odraženému puku se dostal rychle Kukačka a našel před odkrytou brankou Michaela Klingera, který pohodlně dopravil kotouč za bezmocného Frčka 4:2. Po této brance následoval obrovský tlak týmu UK, který nepouštěl hráče Plzně na dostřel své branky, a naopak rychle otáčeli hru a vypracovávali si jednu šanci za druhou. Ve 47. minutě Petr Novák zamotal hlavy obráncům Plzně a našel před prázdnou brankou Martina Matějčka, který šancí nepohrdnul a zvýšil na 5:2. Jiskřičku naděje pro hosty se podařilo vykřesat po chybě obrany UK Václavu Polívkovi. V samostatném úniku prostřelil brankáře karlovky a snížil na rozdíl dvou branek 5:3. Po snížení se opět dostali na koně hráči Plzně a dostávali se do nebezpečných šancí. V 53. minutě došlo k vyloučení na straně domácích a šanci se hostům podařilo využít. Faschingbauer našel mezi hráči UK samotného Kučeru, který vystřelil z první ke vzdálenější tyči 5:4. Hráči UK znovu museli zabrat, aby neriskovali vyrovnání soupeře. Vítězství pojistil, po přihrávce aktivního Kalety, Petr Novák střelou do prázdné branky na 6:4. 
Univerzita Karlova si tak připsala velmi cenné body v obtížném utkání proti rivalovi z Plzně a stoupá v tabulce.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS