Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nejen hokejem je hráč UKčka živ - aneb co děláme o prázdninách?

27.07.2015 | Martin Augustin

Hokejová sezóna je dávno za námi a start nového ročníku EUHL daleko před námi, přesto ani o prázdninách mužstvo UK Praha nespí. Část týmu se i v létě schází na společných akcích a také na hokejových campech, kde se naši hráči věnují začínajícím nadějným hokejistům. Nejen o tom borci UKčka vyprávějí v dotazníku, který naleznete v článku. Dozvíte se například, kdo se po sezóně podíval do USA, který z hráčů má jako velký koníček rybolov, nebo že máme v týmu i úspěšného trenéra a spoluorganizátora tenisových campů.

(Na fotografii jsou naši hokejisté ve studentském baru "Kurty")

Každému z hráčů jsme položili následující otázky:

1. Hokejová sezóna je dávno za námi a také škola vám již skončila. Co tedy takový hokejista a student vysoké školy dělá během letního volna? Jak relaxujete?

2. Kromě zasloužilého odpočinku ale také pomalu nastává čas na přípravu na novou sezónu. Jakým způsobem se připravujete vy?

3. Scházíte se během prázdnin i se spoluhráči z hokejového týmu UK? Pokud ano, tak co společně podnikáte?

4. Co pro vás znamená EUHL? V čem vás tato soutěž obohacuje?


Výprava hráčů UK na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.


Petr Hučko (útočník, kapitán týmu)

1. Volna moc není ani po sezóně. Hned jak jsme dohráli EUHL, tak jsme měli akademické hry a to nemluvím o zkouškovém, které bylo v plném proudu a v září před sezónou bude znovu. Protože většina z nás studuje FTVS avěnuje se specializaci hokeje, tak v tomto období je nejvíce hokejových škol a campů, kam jezdíme i na celé dva měsíce. Jedná se o hokejové školy Czech International Hockey Camp, hokejovou školu Sparty, hokejovou školu Kladna atd. Mě čeká například ještě camp v Mexico City a Jan Slánský letí trénovat do Ruska, myslím, že do Moskvy. Já se také snažím trávit volný čas s mojí přítelkyní Evičkou.

2. Během campů si samozřejmě najdeme čas obléct se a trénovat na další sezónu. Ať už na ledě, v posilovně, atletiku. Protože máme skoro všichni stejné zájmy, tak se stane, že nás na jeden camp jede i šest nebo sedm z našeho univerzitního týmu. Je to perfektní, neustále jsme tak všichni v kontaktu. Hodně z nás má také registraci na fotbal. Máme v týmu dokonce tři hráče, kterým se s Kosoří (vesnice u Prahy) podařilo postoupit do krajské soutěže. Měli fenomenální sezónu.

3. Scházíme se neustále. Jak jsem říkal, na hokejové škole se nás sejde i půlka týmu. Když někdo jede do Prahy, rovnou píše do skupiny na Facebooku, co jde podnikat a ptá se, kdo se přidá. Jinak se chodíme společně bavit i do večerní Prahy. Přece jen, dokud nás o titul nikdo neobere, tak se budeme bavit pořád. A nemáme v plánu si ho nechat vzít!

4. Je to příležitost se neustále zlepšovat po hokejové stránce. Soutěž, diky které můžeme pokračovat v hokeji. Úroveň se neustále zvedá, a i z EUHL je možnost se ještě někam podívat. Od nás jsme spolu s Danielem Arnoštem jeli na Zimní univerziádu do Granady, a vím, že z Kings tam byli také dva hráči. A co je hlavní, liga nás kluky z celý Český republiky, co studujeme v Praze, svedla dohromady a fungujeme jenom spolu. Život je pak zábavný a úsměvný, jak jen může být. A bavit se je to nejdůležitější!


Vojtěch Vokatý (brankář):

1. Týden po skončení jsem byl za prize money za vítězství v USA, kde jsem byl na promoci mojí sestry, která mi trošku ukázala, jak to chodí na americké vysoké škole. Ještě před odletem a v průběhu play-off jsem naháněl školu, po příletu jsem byl na týdenní školní exkurzi, kvůli které jsem se nemohl zúčastnit galavečera EUHL. Během května jsem plnil studijní povinnosti a od června se snažím hodně pracovat, výstroj a hokejky mi nikdo nedá. V srpnu se chystám s přítelkyní na dovolenou a pak již začíná sezóna. Takže tedy nejvíc práce, škola a taky ta dovolená.

2. Připravuji se tak, jako posledních 5 let – odpočinkem a nicneděláním. V půlce srpna se chystám s Hvězdou na led, tak abych se připravil na další sezónu. Jako každý rok, tak v srpnu zase budu muset povolit vestu a skousnout tváře, abych se vešel do masky.

3. Já bohužel ne. Kluci se vidí ve škole, bydlí na koleji, trénují mládež, tak jsou víc v kontaktu. Já nemám hokej jako hlavní disciplínu, už pár let ho hraju jenom pro radost, tak mimo sezónu odpočívám. Věnuji se lidem a činnostem jindy zanedbávaným.

4. Zábavu. EUHL je podle mně super projekt, fandím mu a jsem rád, že je. Když jsem před pěti lety začal chodit na vysokou, tak jsem pátral a nic takového nebylo. Akorát akademičky a Hokejová bitva, ale to jsou jednorázové akce. Nic dlouhodobého. Trošku mě mrzelo, že něco takového není. Jsem rád, že jsem součástí rodiny EUHL. Obohacuje mě o spoustu zážitků, ať už ze zápasů, tak z cest. Jen škoda, že v ČR soutěž není tak propagovaná jako na Slovensku. Jsem rád za každý další zápas, který si můžu užít.


Martin Gremlica (útočník):

1. Já, jelikož jsem z Moravy, tak jedu domů a trávím čas s rodinou a kamarády, co tady mám. Chodíme na bazénky, grilování, letní kino a taky zajdu na ryby, na což nemám celý rok čas. Na rybách během prázdnin strávím hodně času.

2. V červenci se jenom tak udržuji. Chodím do posilovny, běhám, hraju tenis, fotbálek. Ostrá příprava u mně začíná až v srpnu, kdy trénuji s juniory a A-mužstvem v Přerově, a to jak na ledě, tak samozřejmě na suchu.

3. Bohužel se s klukama moc přes prázdniny nevidím. O prázdninách jedu do Prahy pouze párkrát a to kluky ve městě většinou nezastihnu.

4. Pro mě EUHL určitě znamená prodloužení mojí hokejové kariéry, která by zcela jistě s vysokou školou skončila. Také díky EUHL jsem si našel ve škole, a nejenom v ní, spoustu nových přátel a kamarádů.


Roman Alexa (útočník):

1. Po ukončení školy, kde jsem úspěšně složil státnice a získal titul Bc., jsem si užíval volna. Většinou sportem. Kromě hokeje ještě hraji tenis a badminton. Dále jsme s kamarády jezdili na chatu koupat se, grilovat a bavit se... Moje činnost pres prázdniny jsou campy, trenér a spoluorganizátor tenisových campů a v tomto týdnu mi probíhá hokejová škola, na které se starám o celý chod a také tam trénuji. Kromě toho mám na starost sportovní halu ve Znojmě. Dovolenou plánuji na září, kdy poletím do USA.

2. Přípravu žádnou nemám, spíš jen každodenní sport a nějakej pohyb.

3. Tím, že jsem ze Znojma a ne z Prahy, tak kluky z týmu moc nevidím, ale máme v plánu, že přijedou za mnou na chatu.

4. Pro mě osobně je to pěkný zpestření. Jezdím to spíš pro ten kolektiv a pro srandu, která je kolem toho. A očekávání? Už netrénuju, hraju jen zápasy, takže si to chci hlavně užít. Jinak projekt EUHL se mi moc líbí, je to zajímavé. Úroveň se od prvního roku posunula, přibyly týmy, tak to bylo o to víc přínosné.



Nerozlučná dvojice Petr Hučko a Jan Slánský.


Petr Hučko s přítelkyní Evou dva dny po zisku titulu v EUHL v Barceloně.


Lukáš Rovný, Jan Slánský, Karel Herr a Petr Hučko na
"Czech International Hockey Camp" v Nymburce.


Brankář Vojtěch Vokatý se po skončení sezóny podíval do USA.


Martin Gremlica si užíval léto na vodě.


Opět Martin Gremlica, který je také vášnivým rybářem. Na snímku se chlubí jedním ze svých úlovků.


Selfíčko Romana Alexy s mladými účastníky hokejového kempu.


Roman Alexa bedlivě dohlíží na své svěřence.


Kromě hokeje se Roman Alexa věnuje také tenisu. I zde je nejen hráčem, ale také trenérem.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS