Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

UKáčko jede reprezentovat daleko za hranice!

26.08.2016 | Michaela Příhonská

Letošní sezóna nebyla speciální pouze v tom, že se UKáčku povedlo vyhrát témeř vše, ale i jednou speciální odměnou za obhajobu titulu v EUHL. Kromě Sekeráš Trophy totiž naši borci dostanou možnost reprezentovat naši vlast, Univerzitu i celou EUHL v daleké Moskvě!

Loňská výjimečná sezóna, kdy hráči UK vyhráli téměř všechno, co se dalo, přinesla i jedno příjemné zpestření před novou sezónou. Zhruba v půlce uplynulé sezóny totiž vyhlásilo vedení Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL) speciální odměnu pro vítěze celé sezóny. Vítězné mužstvo pojede reprezentovat nejen svou univerzitu, ale i celou EUHL na Moskevské hry 2016. Jelikož hokejisté Univerzity Karlovy opět nedali nikomu šanci a znovu obhájili titul, mohou se těšit na reprezentaci své univerzity a celé EUHL v největší ruské metropoli.

   „Je to skvělé, že jsme tuto možnost reprezentovat získali právě my. Bude to určitě velice krásný festival plný nadějných sportovců a moc se na to celý tým těšíme,“ podotkl člen manažerského týmu a hráč v jedné osobě Martin Gremlica.

   Tento v Evropě ojedinělý festival univerzitního sportu se bude konat od 7. do 11. září v olympijském parku v městské části Lužniky. Jedná se už o třetí ročník a zájem zúčastnit se těchto her je rok od roku větší. Na letošním setkání studentů z celé Evropy se bude zápolit v 8 sportech (Fotbal, Basketbal, Rugby, Lední hokej, Volejbal, Plážový volejbal, Stolní tenis a Cheerleaders) a síly změří více než 2000 studentů z 15 zemí Evropy. Českou republiku jede reprezentovat pouze naše hokejové družstvo. Hokejový turnaj začíná 8. září souboji ve dvou skupinách po čtyřech týmech. Systém turnaje je jednoduchý. Vždy dva nejlepší ze skupiny postupují do semifinále. Týmy na 3. - 4. místě ve skupině pak čeká pouze boj o umístění.

 

TeamCountry
Group A 
University St. Galen Switzerland
REU
Russia
MGTURussia
SUSURussia
Group B 
Charles University in Prague     Czech Republic    
TGURussia
MAIRussia
RANEPARussia


   „Určitě tam nejedeme na výlet! Chceme jako trojnásobní šampióni důstojně reprezentovat EUHL, Univerzitu Karlovu i celou Českou republiku. Soupeři jsou převážně z Ruska. Musíme počítat s velice silnou konkurencí. Kluci se zatím připravují individuálně převážně v mateřských klubech, ale 1. září se všichni už sejdeme ve Slaném a do 7. budeme tvrdě trénovat, aby jsme v tak silné konkurenci obstáli,“ zhodnotil Gremlica.

   Nezbývá než našim borcům držet palce a popřát hodně štěstí, aby jim reprezentace naší země, univerzity i celé EUHL vyšla. O průběhu turnaje budeme samozřejmě informovat na našich webových stránkách http://hokejuk.cz nebo na našem facebookovém profilu https://www.facebook.com/UKPrahavEUHL/. Veškeré informace ohledně Moskevských hrách 2016 najdete na oficiálním webu www.studentsport.org/mg2016rus/.

 

 

 

 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS