Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Smutný den pro UKáčko! Tým opouští dva velcí hráči!

22.09.2016 | Martin Gremlica

Po Moskevském dobrodružství se mužstvo UK chystá na další sezónu EUHL, Hokejovou bitvu i na Akademické mistrovství ČR. Všechny tyto akce naše borce v další sezoně čekají, bohužel ale bez účasti dvou velmi kvalitních útočníku, kamarádů a hlavních strůjců všech úspěchů našeho UKáčka!

Minimálně na jednu sezónu se bude muset tým UK obejít bez svých dvou velkých opor. Jde o kanonýra Mikuláše Bíchu a také o dlouholetého kapitána Petra Hučka. Oba se rozhodli vyzkoušet štěstí za hranicemi naší republiky. Mikuláš míří do Francie, kde bude oblékat dres týmu Saint Gervais Megéve Mont Blanc Ýetis. Petr si za svůj nový domov vybral Dánsko, konkrétně město Herning, kde bude oblékat dres týmu Herning Hockey Club. Oba jsme ještě stihli vyzpovídat než vyrazí do svých nových hokejových domovů.


Panové, co vás vedlo k tomu odejít za hranice a vyzkoušet hokej v jiné zemi?

Mikuláš:Jelikož už jsem ve Francii byl po prvním roce studia, lákalo mě po dvou letech studia opět dávat vše hokeji. Studium mám nadějně rozdělané a rád bych dokončil Bc. po konci sezony. Nic mi v tom nebrání.

Petr:Vždycky to u mě viselo ve vzduchu. Jednou už jsem měl podepsáno, ale kvůli mononukleóze jsem neodletěl. Teď to konečně vyšlo a jsem rád, že se zase mohu posunout jako hráč i jako člověk.

V nových působištích jste už absolvovali přípravné období ještě před Moscow Games. Jak se vám zatím v nových působištích líbí?

Mikuláš: Můj současný klub se nachází přímo pod Mt. Blanc, takže prostředí je tu nádherné a pro hokej jak stvořené. Jediné, co mě trošku zaskočilo, je, že tu mohou být taky takové tropy. Přípravný kemp začal 15.srpna a od té doby jsme každý den na ledě a suchá příprava je samozřejmostí. Podmínky jsou tu super, takže si nemám na co stěžovat. 

Petr: Líbí se mi tu samozřejmě moc. Dáni jsou strašně hodný lidi, kteří by pro vás udělali cokoliv. Kluci v kabině při mém příchodu udělali frontu , aby se mohli seznámit. To se jen tak nevidí.

Máte v týmu i jiné Čechy, popřípadě cizince nebo jsou týmy tvořeny hráči z domácí země?

Mikuláš: V týmu a na bytě jsem s Petrem Přeučilem, matadorem z české 1.ligy, takže od něj sbírám hokejové zkušenosti a já jemu zas občas pomáhám s překladem a dorozumění se, protože zde skoro nikdo nemluví jinak než francouzsky. Jinak je tým tvořen francouzskými hráči, kteří mají dobrou kvalitu. Junioři dávají rychlost a nasazení, ale největší osobnost v týmu je Richard Amionetto, účastník OH v Naganu a Salt Lake City, říkáme mu ze srandy francouzský Jarda Jágr. Super zkušenost poznat takového hráče, který ve 43letech je schopný rozhodovat zápasy.

Petr:Se mnou v týmu je jeden Čech a jeden Polák, ale soupiska ještě není uzavřená a ještě s některými hráči jednají. 

Jaké jsou vaše ambice v nových klubech? A jaké jsou ambice vašich klubů v daných soutěžích?

Mikuláš: Moje ambice jsou pomoci klubu vyhrávat každý zápas a obhájit nejlepšího střelce ligy z mé první sezony ve Francii. A týmové ambice jsou dojít v play off co nejdále. Hlavně také stabilizovat tým do budoucna, protože v posledních letech kádr procházel neustálými obměnami a završil to sestup z 1. do 2.ligy, takže uděláme vše pro to, abychom vrátili vítěznou atmosféru do kabiny a na tribuny pro fanoušky.

Petr: “Tak z posledních sezón EUHL jsem si zvykl na ambice nejvyšší. Samozřejmě se musí jít krůček po krůčku, ale myslím, že všichni chtějí vyhrát titul.

Co by jste popřáli svým kamarádům a spoluhráčům do nové sezóny EUHL?

Mikuláš: Klukům přeji, ať si další sezonu v EUHL užijí tak, jak jsme si užívali zatím všechny 3 vítězné sezony a ať se jim stále daří jak na ledě, tak ve studijních lavicích. Je to neuvěřitelná parta kluků a doufám, že ještě bude příležitost, abychom si všichni pohromadě zahráli, protože je to pro mě víc než jen tým.”

Petr:Určitě další parádní sezónu, kde bude hodně srandy, ale každý ať udělá maximum v pokračování toho, co jsme nastolili. Pak samozřejmě další rozvoj univerzitního hokeje jako takového.”


Nám nezbývá než popřát našim kamarádům hodně štěstí, spoustu nových zážitků, gólů a asistencí. “Budou nám obrovsky chybět. Ne jenom na ledě, kde předváděli velké výkony, ale samozdřejme i jako kamarádi. Byla s oběma velká sranda.” dodal na závěr dnes už bývalý spoluhráč Martin Gremlica.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS