Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sezóna začíná, do Prahy míří nováček až z dalekého Prešova

19.10.2016 | Martin Gremlica

Nový ročník EUHL pro hokejový Tým UK Praha začne již tuto středu. Kluci na domácím ledě ve Slaném přivítají nováčka soutěže – Warriors Prešov. Omlazená sestava UKáčka bude chtít navázat na předešlé veleúspěšné sezóny, které vždy byly pokaždé zakončeny ziskem Sekeráš trophy, ceny pro vítěze EUHL. Důležité utkání začíná již ve 14:00!

Po skončení loňské sezóny muselo vedení EUHL řešit zapeklitý problém. Z finančních důvodů v soutěži skončili Nowy Targ, Graz a STU Bratislava. Tuto překážku se podařilo vyřešit přivítáním nových účastníků z polské Krynice a slovenského Prešova. A právě slovenský Prešov zavítá ve středu do Slaného na domácí kolbiště týmu UK.

Prešov odehrál své úvodní utkání v Bánské Bystrici, kde i přes velmi dobrý výkon padl 4:2. Již teď to ale vypadá, že Warriors budou jak po hokejové, tak po  finanční stránce velmí silný účastníkem univerzitní soutěže. V uterý 18. 10.  vyrazili na svoji první štaci venkovních zápasů do České republiky. Ještě v ten den je prověřila Technika Praha, která je téměř rozdrtila vysokým výsledkem 9:2.

Jsme velmi rádi, že týmy mají zájem o účast v EUHL. Naopak je nám líto, že některé z nich musely skončit jako například Graz nebo Targ. Myslíme si však, že my sami jsme na novou sezónu kvalitně připravení. Tým byl doplněn o mladé kluky z prvních ročníků a i díky tomu máme opět reálnou šanci zabojovat o titul,” uvedl manařer týmu Miloš Fiala.

UKáčko po dobrodružství na Moskow Games již netrpělivě vyhlíží začátek nové sezóny, ve které bude opět obhajovat mistrovský titul. Po odchodu několikaletých opor, byla týmová soupiska doplněna novými tvářemi právě nastupujících do prvních ročníků. Dohromady se jich na výběrovém tréninku sešlo více než dvacet. Tým se však bude i nadále spoléhat na některá známá jména. Prvním maskovaným strážcem branky zůstává Matěj Oliva, který plní klíčovou úlohu v rámci týmu. Obranná činnost bude svěřena do rukou Ondřeje Krátkého a Matuše Baláže. Bodovou díru se po Hučkovi a Bíchovi budou snažit zacelit forwardi Martin Slánský, Lukáš Kasala nebo uzdravený Petr Novák, pro kterého loňská sezóna kvůli zraněnému ramenu skončila předčasně. My budeme naším borcům držet palce, ať jim vstup do nového ročníku EUHL vyjde. Utkání můžete nově sledovat i na webu onlajny.com.

 

Sestava UK Praha

Oliva (Plíšek) - Krátký, Knobloch, Vacek, Valder, Bartoš, Baláž, Pastier - Novák, Krudenc,  Klindera, Rovný, Kasala, Slánský, Bláha, Borkovec, Hložek, Ottomanský, Gremlica, Šeda.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS