Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tým Univerzity Karlovy rozdrtil benjamínka z Prešova šesti údery

21.10.2016 | Petra Pilbauerová

Hokejový mančaft UK vstoupil do nové sezony tak, jak by se od trojnásobného mistra soutěže očekávalo. V první třetině otevřel skóre Lukáš Pastier a v té následující se na seznam úspěšných střelců přidali také Klindera, Ottomanský a Svoboda. Góly Martina Slánského a Vlastimila Šedy už pouze ztvrdily nárok domácích na vítězství.

Oba týmy se v prvních minutách nejprve chvilku oťukávaly, pročež hra působila poměrně rozpačitým dojmem. Hosté měli možnost vytvořit si náskok už po pouhých pěti vteřinách hry, kdy byl vyloučen domácí Novák, avšak pouze přejet do své útočné třetiny byl pro ně velký problém. Jakmile potrestaný útočník domácího týmu naskočil zpátky do hry, na svůj návrat na hrací plochu upozornil střelou z pravého kruhu, kterou orazítkoval Novotného betony.

Jakmile seznamování z úvodu hry pominulo, hra se přesunula ze středního pásma směrem k maskovanému strážci prešovské svatyně, kde již otrkaní domácí začali kout první pikle. Bez ohledu na to, že se mezitím dostali do dalšího oslabení, byli to právě oni, kdo měl na ledě jasnou převahu. Hostující celek měl velké potíže udržet se na puku a o nějakých nebezpečných střelách si mohl v podstatě nechat zdát. „Hráči byli po velmi fyzickém zápase proti Technice Praha dost unavení a neměli moc času se zregenerovat,“ prozradil hlavní kouč Warriors Peter Zachar.

„UKáčko“ se svými nepříjemnými výpady nešetřilo a nebylo divu, že se mu v šesté minutě podařilo otevřít skóre. Konečný se proti střele Lukáše Pastiera napřáhl celým tělem, avšak kotouč nenašel svůj cíl na jeho plastrónu, nýbrž v jeho brance.

Nadějně vypadalo i počínání Krudence, který si kličkou obhodil jednoho z obránců Prešova a pokusil se zakončit bekhendem, Novotný byl ale tentokrát už připravený. Stejně tak jej nevyvedla z míry ani Šedova střela z nízkého úhlu. Akce dva na jednoho, kdy se před něj přiřítili domácí Veselý s Novákem, mohla skončit všelijak. Ve zmatečné situaci přišel Novotný v závaru o obličejovou o masku, puk ale do sítě neprošel.

Domácí měli se šikovnými zákroky Novotného v první třetině těžké pořízení. „Začátek zápasu byl poměrně nejistý. Nedařilo se nám překonat jejich výborně chytajícího gólmana i přes to, že jsme byli téměř neustále v útočné třetině a stříleli na plné čáře. Nakonec se to přeci jen povedlo,“ zhodnotil trenér Daniel Fuks.


Jeho svěřenci dali o sobě znovu vědět v šestadvacáté minutě, kdy Kasala prokličkoval v samostatném úniku obranou hostí a těsně před brankou přenechal puk Slánskému, kterému se jej podařilo poslat za záda Novotného. Sudí však kvůli posunuté brance gól ke smůle domácích neuznal. Slánský zanedlouho dorážel na gólmana Prešova znovu, když si vystřelil do spodní části jeho betonů. 

Ve 27. minutě využil chvilkové nepozornosti Novotného Václav Klindera, který vypálil z prostoru levého kruhu. Překvapený brankář si puku všiml až ve chvíli, kdy jej objevil za brankovou čárou. 

Hosté měli velký problém osvobodit se ze sevření domácího mančaftu, který se v útočné třetině doslova zabydlel a tomu odpovídal i průběh prostřední periody. Ve 35. minutě se před osamoceným Novotným objevil Tomáš Ottomanský, který už se svým zakončením neměl problém.

V tu chvíli už byli Warriors na ledové ploše poměrně nervózní. Starovič se předvedl střelou snad neúmyslně namířenou přímo proti masce domácího Olivy, ten ji však ukázkově zneškodnil. Oproti svému kolegovi z protějšího brankoviště měl jinak o zákroky nouzi. 

Zatěžkává zkouška na Novotného ale teprve čekala. V samotném závěru druhé třetiny na něj šlo v těsném sledu hned několik střel. Puk se nakonec odrazil zpátky na hokejku Petra Svobody, který dvakrát neváhal a využil nekrytého brankoviště. 

Po druhé třetině vedlo "UKáčko" s přehledem 4:0 a situace, do které se dostal hostující Prešov nebyla vůbec dobrá."Nemyslím si, že by naše výsledky mělo vliv nové prostředí a soupeři. I přes to, že jsme nováčky soutěže, nějaké informace o ostatních týmech máme," přiznal Zachar. 


Třetí třetina byla v podstatě na chlup stejná jako ta první. Domácí hosty i nadále přehrávali a na Novotného pršely další a další střely. Jeho spoluhráči v poli působili nervózně a nad vodou je držel právě jejich brankář. 

Ve 45. minutě se Martin Slánský po neuznané brance konečně dočkal, když si z prostoru pravého kruhu předbruslil před prešovské brankoviště a vymetl pavučiny v jeho levém růžku. O minutu později přišla v pořadí šestá bomba z hole Vlastimila Šedy.

Je třeba dodat, že Prešov bojoval minimálně o čestnou branku do posledních minut. Dostal se i do gólové šance, ale kluci místo rozestavení se do střeleckých pozic spíš kličkovali jako skupinka zajíců. I přes to se jim podařilo párkrát zahrozit, na domácího Olivu ale byli krátcí. 

"Na začátku jsme byli trochu nervózní, ale ve druhé třetině se zápas zlomil v náš prospěch, když jsme vstřelili tři góly. Celkově vzato to bylo pohodové utkání," přiznal Fuks.

Tým UK svého nového soupeře náležitě proškolil a odbyl si tím zároveň i svoji generální zkoušku před nacházející Hokejovou bitvou. Warriors naopak prokázali, že se k nim jejich název hodí, ale jestli jsou skutečnými bojovníky, to prokáží v následujících zápasech.

"Nálada v šatně určitě nebude růžová, ale my se z každého zápasu snažíme vytáhnout něco pozitivního. V každém utkání se najdou i světlejší momenty. Tentokrát to nebude snadné, ale budeme se snažit. V kabině zopakujeme, že jsme nováčci a dohráli jsme teprve třetí zápas. Závěr sezony je velmi daleko a šancí budeme mít ještě dost," uzavřel lodivod prešovského mančaftu Zachar. 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS