Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V malém českém derby úspěšnější UKáčko

10.11.2016 | Petra Pilbauerová

Univerzitní tým nastoupil 8.11 ke svému druhému utkání proti rozjetým Akademikům z Plzně.  Především díky vydařené druhé třetině, kdy hráči UK dokázali nastřílet čtyři branky a otočit skóre na 4:1, dokázali utkání následně dotáhnout do vítězného konce v poměru 6:4.

UK Praha – Akademici Plzeň 6:4 (0:1, 4:0, 2:3)

 

Góly a asistence: 30. Kasala (Knobloch), 35. Herr (Knobloch), 37. Špičan (Baláž, Pastier), 38. Svoboda (Christl), 51. Hyršl (Ottomanský), 51. Baláž (Novák, Hložek) – 15. Franěk (Muchka, Červenka), 45. Svoboda, 52. Baxa (Polívka), 55. Baxa

 

Vyloučení: 7:10 navíc Kasala (UKP) 10 min. hrubost, Malota (PLZ) 10 min. vražení na hrazení, Kašpar 25 min. trest ve hře
přesilové hry: 2:2 , oslabení: 0:1, počet střel: 32:34

 

UK Praha: Oliva – Krátký, Knobloch, Vacek, Herr, Baláž, Bartoš, Pastier – Gremlica, Kasala, Hyršl, Hložek, Klindera, Novák, Špičan, Valder, Christl, Ottomanský, Svoboda

Akademici Plzeň: Frček (Smejkal) – Kašpar, Blumentrit, Tichý, Malota, Muchka, Červenka – Polívka, Synek, Faschingbauer – Franěk, Svoboda, Baxa – Škarka, Sequencs, Dědič – Ryba, Prachař, Kala.

 

Už od počátečních minut mohlo být oku diváka jasné, že týmu ze západu Čech neschází dobrá forma a vstup do utkání měl tak daleko lepší. Oliva se ve svatyni domácích musel činit především proti nepříjemným útokům Baxi a Fraňka. Tlak ze strany hostí otupilo až vyloučení a domácí UKáčko se konečně dostalo na dostřel jejich klece. Ke smůle Pražanů avšak střely z hokejek beků Krátkého a Vacka úvodním gólem neskončily.  Rozložení sil se na ledě vyrovnalo a k vidění byl…pohledný hokej ve vysokém tempu. Přihlížející si na zimním stadionu ve Slaném museli na úvodní gól počkat až do 15. minuty a k jejich nelibosti padl do sítě rudě oděného týmu. Hostující VILÉM FRANĚK využil náhlého zmatku před brankou Olivy, který vytěsnil první střelu výstrojí. Plzeňský forward se dostal k odraženému kotouči a přeci jen se mu ho podařilo prostrčit do branky. Domácí nepříznivé skóre nerozhodilo a do konce třetiny si vytvořili několik slibných šancí, ale bohužel pro ně se ani jediná neujala. Do kabiny tak odcházeli za nepříliš lichotivého stavu 0:1.

Do druhé dvacetiminutovky už pražský tým vstoupil o poznání lépe. Jeho hráči se zejména díky zlepšenému bruslení dostávali daleko více před strážce branky hostí Frčka. Těm několika povedeným střelám s rudým podpisem však pomyslná gólová tečka neustále scházela. Na vyrovnání účtů došlo až v polovině zápasu, když přesilovou hru využil ukázkovou tečí střely od modré LUKÁŠ KASALA. Domácí vyrovnávací gól patřičně nabudil. Frček měl několikrát namále a plzeňská defenziva se musela pořádně otáčet. Bohužel pro hosty se o neobešlo bez faulů a domácí dokázali dvě početní výhody využít. Dokonce v dvojnásobné přesilovce se od modré napřáhl KAREL HERR a puk se zastavil až v bráně Frčka – 2:1. To, ale nebylo od “UKáčka” zdaleka všechno. Nadcházejících 48 vteřin bylo pro Akademiky doslova očistcem. V čase 36:45 se z rychlého protiútoku prosadil střelou do horního růžku brány KRIŠTOF ŠPIČAN a necelých padesát sekund poté se bekhendem prosadil PETR SVOBODA. Stav 4:1 po 40 minutách byl pro Akademiky dosti krutý.

 

15050321_10202407737032707_1699854056_n

Třetí dějství tohoto napínavého utkání začalo velmi tvrdě. Plzeňští nehodili jen tak flintu do žita a všemi prostředky se snažili zvrátit nepříznivý stav utkání. Ve 44. minutě vykřesal naději pro Plzeň forvard DANIEL SVOBODA, který po vyhraném buly prostřelil Olivu. Jiskřička naděje zaplápolala na plzeňské střídačce a hosté se tlačili do obraného pásma UKáčka. Marně. Domácí totiž dvěmi slepenými góly opakovaně dokázali odskočit na rozdíl 4 branek. Jako první se předvedl ALEŠ HYRŠL, když vybruslil z rohu a z ostrého úhlu  krásně vymetl horní roh Frčkovy svatyně. O necelou minutu na to se vydal na útočný výlet obránce MATÚŠ BALÁŽ, který se  svižnou střelou k levé tyči nemýlil – 6:2. Akademici vystřídali brankáře a pokusili se s nepříznivým utkáním ještě něco udělat. Avšak ani dva zásahy JANA BAXI nic nezměnili na tom, že i ve druhém ligovém utkání letošní sezóny EUHL se tým Univerzity Karlovy mohl radovat z vítězství tentokrát v poměru 6:4. Již v úterý 15.11. se uskuteční na zimním stadionu HVĚZDA velký boj o vládce Prahy, jelikož ve 3. kole EUHL se náš tým UK střetne s Technikou Praha. Utkání začíná v 18:30 a všichni jste srdečně zváni.

 

 Autor fotografií: Aneta Procházková

 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS