Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tým Univerzity Karlovy se v derby střetne s pražskou Technikou

14.11.2016 | Petra Pilbauerová

Po Hokejové bitvě je na pořadu další důležitá hokejová událost! Zatím neporazitelný trojnásobný mistr EUHL bude vyzván svým na triumf stále čekajícím sousedem, který mu má z loňské sezony co vracet. Nadupané "UKáčko" jej v prvním vzájemném střetu rozdrtilo šesti brankami, na které Technici dokázali odpovědět pouze dvakrát. Druhé utkání pro ně skončilo debaklem 3:10. Nyní už ale nejsou žádnými ořezávátky a před zahájením své druhé sezony provedli několik změn, které by jim měly zajistit větší úspěchy. Již zítra 15. 11. od 18:30 se pod střechou zimního stadionu Hvězda ukáže, jak moc je jejich nová podoba nezdolná.  

Technika Praha si v loňské sezoně odbyla svoji premiéru, kterou završila konečným obsazením šestého místa tabulky. Tým spojuje hráče studující na pražské Vysoké škole ekonomické a Českém vysokém učení technickém a jelikož kluci už nejsou žádnými bažanty soutěže, jejich letošní ambice jsou podstatně vyšší. 

Série změn započala stěhováním ze zimního stadionu ve Slaném na Hvězdu nacházející se v pražských Vokovicích.Tým Univerzity Karlovy se tak stal jediným mančaftem, kterému schází možnost trénovat ve svém domovském městě. 

Tím ale výčet novinek v kádru velkého rivala zdaleka nekončí. Zásadním impulzem se stala i změna na trenérské lavici, kterou po Miloši Jeništovi obsadil bývalý hráč Milan Filipi. Ten nastoupil do více než 300 extraligových a prvoligových utkání a během své kariéry oblékal po čtyři sezóny dres českobudějovického Motoru, tehdy ještě zástupce české nejvyšší soutěže, Pardubic, Berouna nebo Písku. Opravdový úspěch má na svém kontě jediný, shodou okolností se ale nejedná o první místo v tuzemské soutěži, nýbrž v polské - v sezoně 2003/2004 vyhrál společně s Unia Oswiecim ligový titul. 

Po ukončení aktivní hráčské kariéry se Filipi přesunul ke koučování mládeže. V současné době cepuje mladíky z kádru příbramské juniorky a stejnou roli zastává i u pražské Techniky, se kterou se dohodl na roční spolupráci. Vypadá to, že i on sám se na zkušenost s novým rozměrem hokeje těší. "Hodně si vážím nabídky, která mě může trenérsky obohatit. Tento vysokoškolský hokej se mi moc líbí a těším se i na hráče, pro které to musí být obrovská motivace - něco v této soutěži dokázat. To platí i o mně," prozradil neskrývajíc emoce v jednom z rozhovorů. 


Závan čerstvého vzduchu zavířil i v samotné kabině. První novou tváří v týmu je obránce Marek Klement, kterému je sice teprve dvacet let, i přes to už ale stačil odehrát tři sezony za druholigový Děčín. Tam nasbíral cenné zkušenosti, které nyní zúročí v Evropské univerzitní hokejové lize. Šikovný zadák se nového působiště nezalekl a v týmu se neztratil, což dokazuje i poslední utkání, které Technika odehrála proti Diplomats Pressburg. Pražané vyhráli s těsnou převahou 5:4 a o třetí z branek se postaral právě Klement. 

Jakmile padne jméno Ujfaluši, pravděpodobně zbystří nejeden fotbalový fanoušek. Petr Ujfaluši je synovcem bývalého obránce fotbalové reprezentace Tomáše Ujfalušiho, účastníka evropského šampionátu z roku 2004, kde český tým vyhrál sadu bronzových medailí. Petr ale ve šlépějích slavného strýce nešel a v domovském Litvínově se dal na hokej, párkrát oblékl i dres nedalekého Mostu. Tmavá modř pražské Techniky mu evidentně svědčí, vědět o sobě dal už v jejím prvním utkání sehraném proti plzeňským akademikům. Proměnit se mu podařilo i ve čtvrtém kole proti nováčku z Prešova, u dalších dvou branek asistoval. Stejnou bilanci zaznamenal i v odvetném utkání proti Diplomats Pressburg. 

Posledním na seznamu je Dominik Tobola, rodák z dalekého Vsetína, kde se v devadesátých letech děly doslova hokejové zázraky. Bez ohledu na to z něj tamní trenéři dokázali vychovat hráče s patřičným potenciálem a jakmile dorostl do juniorského věku, střihl si několik utkání i za první tým. Do seniorského hokeje ale pořádně nahlédl až v Břeclavi, která byla v té době podceňovanou součástí západní skupiny třetí nejvyšší soutěže. Tenkrát ale znevažovaný tým, jehož součástí byl i Dominik, postoupil až do vyřazovacích soubojů. Pak ale přišlo zranění a vsetínský odchovanec se na zkušenou vypravil do hlavního města, kde zaplnil řady univerzitního klubu Technika Praha. 

Dosavadní průběh sezony
1. Akademici Plzeň - Technika Praha 5:4sn (3:2, 1:1, 0:1 - 0:0 - 1:0)
2. Paneuropa Kings - Technika Praha 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)
3. Diplomats Pressburg - Technika Praha 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
4. Technika Praha - Prešov Warriors 9:2 (6:0, 3:1, 0:1)
5. Technika Praha - Diplomats Pressburg 5:4 (2:2, 2:2, 1:0)
6. Technika Praha - Univerzita Karlova Praha

Statistiky z posledního vzájemného utkání

Technika Praha - Tým Univerzita Karlova Praha, 10. kolo, 26. 1. 2016, ZS Slaný

Branky a nahrávky: 11. Kratochvíl, 28. Hyršl (Prokeš), 51. Fiala (Urbančík) - 3. Bícha (Hučko, Novák P.), 5. Bícha (Novák P.), 21. Herr (Krátký, Rovný), 25. Novák P. (Hučko), 35. Gremlica (Hybner), 35. Verner (Bartoš), 46. Hučko (Krátký), 56. Bícha, 58. Hložek, 60. Bícha (Hučko).

Vyloučení: 4:5.

Využití: 1:2.

V oslabení: 0:1.

Střely na branku: 25:43.



 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS