Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nebude to s nimi lehké, říká Oliva o nadcházejícím utkání s polskou Krynicí

11.12.2016 | Petra Pilbauerová

Jednou z hlavních ingrediencí k vyhranému utkání je kromě nastřílených gólů také kvalitní gólman, kterého tým UK v každém případě má. Jakmile totiž soupeř přejede do útočné třetiny, narazí tam na tohoto nevysokého brankáře, který mu svými zákroky dokáže pořádně zatopit pod kotlem. Do Prahy míří polská Krynica posílená několika ruskými žoldáky. Jaké jsou pocity před zápasem proti doposud neporaženému soupeři? Na to jsme se zeptali právě Matěje.

Ze třetího místa míří na zimní stadion ve Slaném polská Krynica, jejíž soupiska je obohacená mnoha ruskými jmény, která jsou nejenom velmi zvučná, ale také užitečná pro svůj mančaft. Zejména díky těmto posilám, které jí poskytl Nowy Targ, je se čtyřmi výhrami z identického počtu utkání na bronzové příčce tabulky. „Všichni jsme si vědomi toho, že to nebude lehké utkání. Tak trochu víme, co od kluků, kteří za Nowy Targ hráli, čekat. Bude to rychlý a tvrdý hokej. Rusové jsou všeobecně známí tím, že jde o rychlé bruslaře,“ přiznává gólmanská jednička UK Matěj Oliva.

Ten se se stylem ruského hokeje mohl seznámit už v září letošního roku, kdy spolu se svým týmem vyrazil do Ruska jakožto účastník tamních Moscow Games. Hráči UK skončili na třetím místě v rámci své skupiny, které jim postup do vyřazovacích bojů neumožnilo. „Jak jsem již řekl, oni hrají hodně přímočarý a rychlý hokej. Když si je ale budeme včas najíždět a nenecháme je rozjet, pak bude všechno v pořádku,“ ví Matěj.

Od prozatím posledního zápasu odehraného proti Technice Praha uplynulo už poměrně hodně vody. Utkání skončilo těsným vítězstvím hostujícího týmu UK v poměru 2:1. Na umírněném výsledku měli lví podíl zejména oba dva gólmani. „Při vší skromnosti musím říct, že jsme si opravdu zachytali. Střel bylo víc než dost (směje se). Mně osobně vyhovuje víc, když jsem pod větším střeleckým tlakem. Lépe se mi potom chytá. Co se týče toho zápasu jako takového, kluci dali naštěstí o branku víc než soupeř. Z výhry jsme se tak mohli radovat my,“ vzpomíná.

Kromě ligových zápasů EUHL ale na Matěje čekají i jiné gólmanské povinnosti, konkrétně reprezentačního charakteru. Brankář oblékající rudý dres UK totiž obdržel nominaci do širšího výběru hokejového mužstva na zimní univerziádu v Almaty, která se uskuteční příští rok na přelomu ledna a února. „Zatím to není nic definitivního. Jedná se pouze o širší kádr a konkurence je víc než kvalitní. Nicméně mám ale opravdu velkou radost, že se můžu poprat o reprezentační dres,“ pochvaluje si Matěj.

Zimní univerziáda je prestižní sportovní událost pořádaná pro studenty z desítek různých států napříč celým světem. Pro mladého brankáře by to tak byla zajímavá zkušenost, ale také premiéra v zahraničí. „Bylo by to skvělé, kdybych se dostal do konečné nominace. Nechci ale předbíhat,“ říká.

Ještě před tím se ale bude muset společně se svým týmem postavit jiné výzvě a to každoročnímu utkání proti výběru z amerických univerzit. „Bude to určitě skvělý zážitek. Navíc se budeme moct porovnat na mezinárodním poli. V loňské sezoně jsem z nominace na poslední chvíli vypadl, což mě dost mrzelo. Proto jsem obzvlášť rád, že si letos proti tomuto výběru zachytám. Vloni oba výběry EUHL prohrály a tak doufám, že to letos zlomíme na svoji stranu,“ uzavírá rozhovor.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS